Jednoznačně usvědčující důkazy - fotodokumentace s popisem, které odmítla ČIŽP, MěÚ Bohumín, PČR Bohumín a MěÚ Rychvald přijmout a prošetřit. I přes počáteční "problémy" bude účel zákona zřejmě naplněn.

19.12.2017 21:54
Podpůrný důkaz nemůže obstát při rozhodnutí o zjištění skutkového stavu věci.
Krajský státní zástupce se vzhledem k době provedení odběru vzorků vody vyjádřil ve sdělení ze dne 20.11.2017,(č.j. 1 KZN 3482/2017-23), že má tento důkaz z hlediska trestněprávního posouzení věci jen podpůrný význam. Tím „de facto“ i „de jure“ potvrdil naše jednoznačné dřívější stanovisko, že odběr vzorků vody k analýze od zahájení šetření (dne 7.3.2017) až po značně dlouhé době -23.3. 2017 ! a 12.4.2017 ! nemohlo nic prokázat po značném zředění a srážkách a bylo naprosto účelové a neprofesionální provedené ve prospěch pachatele, čímž byl závažně porušen i správní řád.
 Na tuto skutečnost byli důrazně v předstihu upozorněni pracovníci ČIŽP Ostrava, vodoprávního úřadu v Bohumíně, OO PČR Bohumín a dokonce pracovníci oddělení hospodářské kriminality PČR Ostrava, kteří případ dokonce prošetřovali (policejní komisařka por.Ing.M.M.) z podnětu okresního státního zástupce na základě podnětu pro důvodné podezření z korupce . Všechny tyto složky naprosto ignorovaly uvedenou skutečnost a vůbec se k ní nevyjádřily, obdobně jako k množství dalších zjištění a důkazů – např. fotodokumentace z místa činu, kterou tímto s popisem níže přikládáme.
Uvedené vyjádření krajského státního zástupce k věci provedené po důkladném prošetření (sedmistránkový spis) tak mohou potvrzovat, že výsledek a závěry šetření ČIŽP Ostrava vykazují vady, které mohou být důvodem ke zpochybnění některých závěrů šetření a mohou svědčit o podjatosti zúčastněných stran.
Také okresní státní zástupce se při šetření nad rámec výkonu dozoru vyjádřil k možné odpovědnosti konkrétních osob za nadržování pachateli a zneužití pravomoci úřední osoby a maření úkolu úřední osoby z nedbalosti ( § 329, 330 tr.z.). Vzhledem k probíhajícímu šetření několika dalších oslovených nadřízených subjektů se nebudeme zatím dále k věci podrobněji vyjadřovat.

Přestože po předložení níže publikované fotodokumentace bez podrobného popisu posoudili tři soudní znalci z oboru, dva vědečtí pracovníci a jeden odborník z praxe, že se jedná o nelegální vypouštění splaškových vod, ČIŽP Ostrava a vodoprávní úřad v Bohumíně odmítly tyto skutečnosti akceptovat, přestože se o nich původně nikde v závěrech šetření nezmínily a odmítají je přijmout jako důkazy. Vysvětlení je prosté - musely by tímto přiznat závažné předchozí vlastní pochybení.A obvodní oddělení Policie ČR Bohumín už raději nešetří žádné podněty a předložené důkazy a všechno přeposílá zase na ČIŽP Ostrava, která tvrdí, že případ řádně prošetřila a odmítá se dále věcí zabývat i přes opakované pokyny MŽP ČR a ředitelství  ČIŽP Praha.

 

Pozn.: Kvůli komprimaci mají snímky horší kvalitu a slouží hlavně k lepší orientaci a popisu stop, důkazů a zjištění. K odbornému posouzení byly poskytnuty snímky na CD nosiči v požadované kvalitě.

Obdobné snímky v lepší kvalitě bez popisu naleznete v přechozím článku z 13.9.2017 pod názven " Některé snímky (kriminalistické stopy a důkazy) dokumentující vypouštění fekálií"

 

 

 

 

 

 

 


 

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode