J.S. to podáním trestního oznámení ČIŽP pěkně "zavařil"

15.06.2017 20:34

V protokolu ČIŽP ze dne 4.5.2017 doručeného J. S. bylo sděleno," kontrolou ČIŽP nebylo zjištěno porušení ustanovení vodního zákona a zákona o odpadech". Tuto informaci jsme získali z důkazů při podání trestního oznámení  proti našemu oznamovateli J.S..

Tuto skutečnost, tj. neporušení uvedených zákonů J.S., v tomto znění nesdělila ČIŽP našemu oznamovateli při zaslání sdělení ze dne 31.3.2017 a uvedla, že zahájila až dne 16.3.2017 kontrolu plnění povinností vyplývajících z povinností z ustanovení vodního zákona se zaměřením na likvidaci odpadních vod při podnikatelské činnosti pana S..,

Co z toho vyplývá ?

1. ČIŽP zatajila oznamovateli sdělení, jehož nepravdivost oznamovatel jednoznačně vyvrátil ihned v prvopočátku předložením důkazů, tj. předáním fotodokumentace svědčící nezpochybnitelně o vypouštění fekálií. To potvrzuje předchozí tvrzení o pochybení ČIŽP při šetření ve prospěch pachatele J. S. publikované v předchozích článcích.

2. Kontrolu plnění povinností J. S. dle příslušného zákona tak začala ČIŽP provádět až po důkladném zahlazení stop J.S. až dne 16.3.2017, kdy už byl  pachatel v předstihu informován a voda v rybnících byla značně zředěna dešťovými srážkami. Ekologická havárie však byla ČIŽP nahlášena už 6.3.2017 a místní šetření začala provádět ČIŽP hned 7.3.2017 ovšem zřejmě záměrně bez provedení  analýzy vzorků vody a zajištění stop po vypouštění fekálií.

3. Kontrolu inkriminovaného místa pod svahem, kde J.S. vypouštěl fekálie, odmítla ČIŽP bez odůvodnění taktéž provést a rozbor vzorků vody provedla nepochopitelně se značným zpožděním až 23.3.2017 a 12.4.2017, kdy voda už nemohla vykazovat velké znečištění a v podstatě se už nedalo nic zjistit. Toto šetření tak bylo hlavně formální a jednoznačně účelové k vydání zmatečného sdělení.

4. J. S. se brání podáním trestního oznámení až po třech měsících po sdělení obvinění. Proč tak pozdě ? Nevinný člověk by nečekal tak dlouho a podal by žalobu k soudu během několika dnů. Vysvětlení je prosté - musel počkat na "osvobozující vyjádření" od ČIŽP o údajné nevině.

 

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode