Jsou lidé,co vypouštějí"sračky" z fekálního vozu dlouhodobě přímo pod okny svého domu. Viry se šíří i močí, stolicí a končí v kanalizaci, tj. mohou je svážet z širokého okolí i fekální vozy.

25.02.2020 23:37

V článku ze 17.6.2017 „Obrovský hazard se zdravím občanů“ jsme v souvislosti s nelegálním vypouštěním splaškových vod do přírody při provozování podnikatelské činnosti jednoho rychvaldského občana poukázali na obrovské zdravotní riziko občanů. Pokud by se teoreticky dostal jakýkoliv virus při čerpání do fekálního vozu, tak jeho šíření by mohlo pokračovat velmi rychle a nebezpečně zvláště v případech, kdy splaškové vody za jízdy z cisterny ukapávají každý den na vozovku nebo je někdo stále nelegálně vypouští do přírody a splaškové vody tak prosakují např. do vodoteče a rybníků.

Peking - Čínští vědci identifikovali nový typ koronaviru v moči pacientů. Jak oznámil čínský list The Global Times, virus se přesouvá krví k orgánům a mnohé může poškodit. Jeho přítomnost v moči také znamená, že se dostane do kanalizace. Virus v moči ohlásil tým epidemiologa Čung Nan-šana. Zjištění podle listu přispívá k osvětlení způsobu, jak se virus šíří a jaká je možná prevence. Virus se našel i ve stolici pacientů. V ohrožení jsou tak zejména nemocnice s množstvím pacientů, kde se virus dostane do kanalizace. Pokud se nebude se splašky náležitě zacházet, může virus zamořit vzduch, řekl zástupce ředitele patogenní biologie na univerzitě ve Wu-chanu Jang Čan-čchiou.

Zatím tu koronaviry nemáme, a věřme, že se tady ani neobjeví, ale nemusí to být zrovna koronavir, který při úniku a nelegální likvidaci fekálních odpadů ohrozí naše zdraví a životy. Měli bychom si proto více všímat opakovaných podezřelých jízd v průběhu dne některých provozovatelů fekálních vozidel, kteří svou drzostí, bezohledností a v honbě za ziskem, jsou schopni vypouštět doslova „sračky“ přímo pod okny svého domu do přírody i několik let, aby tak co nejvíce a nejrychleji zbohatli.

Občané, všímejte si tak podezřelých jízd provozovatelů fekálních vozidel, kteří v průběhu dne zajíždějí opakovaně na stanoviště své provozovny velmi pravděpodobně s plnou cisternou (za účelem nelegální a bezplatné likvidace jejího obsahu), místo aby jeli přímo na čističku odpadních vod. Nahlaste nám nebo oznamte na obec nebo vodoprávní úřad v Bohumíně nebo policii tuto skutečnost, aby mohla být provedena rychlá kontrola a opatření ve věci.

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode