Paní starostko Kapková, myslíte to skutečně vážně..... ?

29.09.2018 13:12

Paní starostko Kapková, myslíte to skutečně vážně s dobrými sousedskými vztahy a pomáháte skutečně těm, kteří to nejvíce potřebují, jak jsme se to dočetli ve Vašem předvolebním prohlášení ? Nebo se to snad týká jen Vašich příbuzných ?“

Příbuzný paní starostky J.S. křivě obvinil J.G., který na webových stránkách zveřejnil důkazy o nelegálním vypouštění fekálních odpadů J.S. do blízké vodoteče zaúsťující do rybníků při provozování podnikatelské činnosti, aby zabránil jejich dalšímu vypouštění a varoval občany před nebezpečným znečištěním a případnou nákazou. Příbuzného  J.S. paní starostky Kapkové jednoznačně usvědčily pořízené snímky, videodokumentace, vyjádření soudních znalců, očitých svědků a celá řada nezpochybnitelných důkazů, ke kterým se však přestupková komise tvářila, jako by neexistovaly a v průběhu roku opakovaně vyslýchala a obvinila J.G. a uložila mu jako trest pokutu 3000,-Kč za křivé obvinění příbuzného starostky J.S. + 1000,-Kč za náklady řízení (č.j.PŘ/59/2017). Přestupková komise se neřídila ani doporučením krajské státní zástupkyně (č.j.KZN 3482/2017-23), aby se neřídila jen formulacemi policie a provedla vlastní dokazování v přestupkovém řízení, což se opět nestalo.

Krajský úřad doslova smetl závěry přestupkové komise v Rychvaldu                  (pochybení v 17 bodech, tj. téměř ve všem) !!!

Teprve až po odvolání a zásahu Krajského úřadu v Ostravě bylo rozhodnutí o vině J.G. zrušeno a vyšla (č.j.MSK 29955/2018, 12.3.2018) najevo  c e l á  ř a d a  z á s a d n í c h   p r o c e s n í c h   z á v a ž n ý c h   p o c h y b e n í  a  p o r u š e n í  z á k o n a  v e  p r o s p ě c h   p ř í b u z n é h o   J.S. p a n í   s t a r o s t k y  K a p k o v é , jehož jediným cílem bylo neoprávněné obvinění nevinného J.G., který se snažil zveřejněním události zabránit i dalšímu nelegálnímu vypouštění fekálních odpadů a případně i hromadnému úhynu ryb ve svém rybníku. Alarmující je však další skutečnost, že i přes počáteční nestranný přístup ČIŽP a orgánů činných v trestním řízení došlo záhy při šetření k náhlému obratu ve prospěch příbuzného starostky J.S., které odmítly přijmout přímé důkazy o vypouštění fekálních odpadů vyhodnotit vyjádření soudních znalců a vyslechnout svědky. Bystrý občan si už sám odpoví, kdo a jak mohl postoj těchto institucí ovlivnit ve prospěch pachatele. Tím větší je však společenská nebezpečnost takového jednání ukazující na nebezpečnou korupci, kterou kompetentní orgány odmítly šetřit, když už ve věci při zajišťování důkazů pochybily.

Občanovi Rychvaldu nezbylo než se obrátit na veřejného ochránce práv

Neoprávněně obviněný J.G. se tak musel obrátit na Kancelář veřejného ochránce práv do Brna, kdy bylo potvrzeno (č.j.KVOP-32197/2018, ze dne 23.7.2018) pochybení ČIŽP a vodoprávního úřadu v Bohumíně a nečinnost orgánů činných v trestním řízení.Tím b y l  u s v ě d č e n p ř í b u z n ý  J.S.  p a n í   s t a r o s t k y  z  n e l e g á l n í h o   v y p o u š t ě n í  f e k á l n í c h   o d p a d ů  a  porušení  vodního zákona a úmyslného křivého obvinění J.G., který musel vyvinout velké úsilí v průběhu celého roku, aby se opakovaně ubránil křivým obviněním, opakovaným výslechům, které byly ovlivněny vyšší mocí a připomínají nápadně nekalé praktiky komunistické perzekuce nepohodlných občanů z doby totality. Podezření o korupčním jednání potvrzuje další epizoda vztahující se k případu.

Do případu se však vložil další příbuzný paní starostky Kapkové D.S., syn J.S., který opět neoprávněně obvinil J.G.

Podle zákona osoba vystupující v postavení svědka při správním řízení o přestupku není účastníkem řízení. Přesto příbuzný paní starostky D.S. dokonce písemně sdělil obviněnému, že pokud stáhne všechny předmětné články z webových stránek občanského sdružení, které ho a jeho otce poškozují v souvislosti s nelegálním vypouštěním fekálních odpadů při provozování podnikatelské činnosti, dostaví se na přestupkovou komisí a sdělí to členům komise, která to zohlední ve prospěch obviněného.

                           T o t o  j e  n a p r o s t o  n e s t a n d a r d n í a  n e p ř í p u s t n é  ! Ve skutečnosti tento příbuzný paní starostky si obvinění vykonstruoval, přestože bezpečně věděl, že fekální odpady byly při provozování podnikatelské činnosti nelegálně vypouštěny jeho otcem J.S. , a články se jeho netýkají. Hlavním cílem zřejmě bylo zastrašit obviněného a vyvinout nátlak prostřednictvím přestupkové komise, která i přes jednoznačné důkazy o nevině obviněného zahájila řízení o přestupku s výslechem. C o   v y   n a   t o  o p ě t  o b č a n é  R y c h va l d u ? Komu a k jakým účelům pak skutečně slouží přestupková komise Rychvaldu ?

 

Za výbor Občanské asociace - sdružení pro podporu a rozvoj svobodné společnosti.

Mgr.Josef Grochovský

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode