Petice splaskla jak bublina...

19.12.2010 23:24

Tak je možné výstižně charakterizovat rozruch, který vzbudila nesmyslná petice za odvolání starostky Kapkové, když Absolon nebyl zvolen. Nejenže neměla všechny formální náležitosti, ale od samého počátku bylo zřejmé, že je dílem neprofesionálů, kteří si na něco hrají a chtějí se možná jen zavděčit Absolonovi. Bylo o ní už napsáno dost, ale základní neznalost volebního zákona, kterou svým podpisem potvrdila řada lidí, může stavět občany Rychvaldu do špatného světla.

Důležité především je, že se ozvali lidé, kteří rozhodně protestovali proti nesmyslnosti petice a vyjádřili odvážně svůj občanský postoj.

Zvláště to bylo patrné v komentářích na články redaktora Januszka z Karvinského a Havířovského deníku, který zřejmě na popud Absolona  mu chtěl svými články poskytnout morální a mediální podporu. Nakonec opak se stal pravdou. Díky článkům a hlavně přímým kritickým a zřejmě pravdivým komentářům se možná řada občanů dozvěděla o osobě pana Absolona více, než tomu bylo za celých dvanáct let jeho vládnutí...

Pan Absolon zkusil, jak chutná moc a zvláště jak se dobře a téměř neomezeně vládne za podpory strany a vlády  a několika vlivných a zřejmě zkorumpovaných  příznivců, kteří ho chránili při porušování zákonů. A zřejmě i jeho strana (ČSSD) pochopila, že si nemůže dělat po stranické linii co chce, jak byl zvyklý, když podle neoficiálních zpráv okres nepotvrdil vyloučení paní Kapkové z ČSSD.

Překvapením však bylo, že ho nikdo nepřišel podpořit ani na jednání zastupitelstva. Kde je zmiňovaná podpora voličů, o které někdo psal v petici ? Dostali strach nebo rozum ? Možná obojí.

V každém případě je to další vítězství demokracie v Rychvaldě, za kterou bojuje Občanská asociace v Rychvaldě již téměř 10 let a vznikla právě kvůli praktikám Absolona, který tady řádil a vždy smetl ze stolu s výsměchem všechny stížnosti a trestní oznámení občanů, kteří si stěžovali na jeho nečinnost, porušování zákonů a neschopnost objektivně a spravedlivě řešit podněty občanů.

Proto takový člověk nemá co dělat ani v městském zastupitelstvu, protože jak ukázal při jednání ZM 15.12.2010, nesmiřil se s porážkou, bude se zřejmě snažit dále škodit, aby ukázal, že on byl přece nejlepší........

 

Vážení občané , děkujeme za Vaši přízeň a vysokou návštěvnost našich stránek.

 

 Členové výboru občanské asociace

 

 

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode