Přes 5 let staré satelitní snímky pozemku se stopami po vypouštění fekálií Josefa Skrzyžaly nám poslal pan J.z Rychvaldu

02.01.2020 00:36

Na Googlu jsou satelitní snímky pozemku Josefa Skrzyžaly staré minimálně přes 5 let, kde jsou patrné stopy po zřejmém dlouhodobém vypouštění fekálních odpadů dokonce  na třech místech. Snímky potvrzují domněnku, že odpady byly zřejmě dlouhodobě  pravidelně vypouštěny, až zanedlouho vyhynuly všechny ryby v rybníku na parcele 5667. Pokud by bylo měsíčně vypouštěno jen 25000 litrů fekálních odhadů, jak je možné odvodit z rozdílu objemu vyvezených fekálních odpadů před  kontrolou a po kontrole ze strany ČIŽP provedené v roce 2017, tak by pak muselo být nelegálně vypuštěno 1 500 000 litrů za pět let.Statisícové úspory za platbu odpadu v ČOV a za dopravu znamenají současně i značné daňové úniky,o což se doposud nikdo nezajímal. Fekální vozidlo Praga V3S na satelitním snímku vlastnil Josef Skrzyžala na začátku podnikání, později si pořídil vozilo LIAZ, nyní jeho syn David Skrzyžala vlastní fekální vozidlo MAN.

Jen pro úplnost dodávám, že existují dva očití svědci, kteří písemně prohlásili a potvrdili, že viděli vypouštět fekální odpady z autocisterny vozidla LIAZ Josefa Skrzyžaly na jednom z uvedených míst.Oba svědky nevyslechla  Policie ČR, přestupková komise v Rychvadlě, ČIŽP Ostrava, vodoprávní úřad v Bohumíně.

Skutečnost, že nám byla zaslána tato informace panem J.,svědčí o stále aktuálnosti případu a nesmiřitelnosti občanů s přístupem úřadů k věci, kdy byly navíc zajištěny důkazy nasvědčující o pokračování v nelegální činnosti ohrožující bezpečnost a zdraví občanů.

Děkujeme tímto současně panu J. za zaslání satelitních snímků.

Nechali byste si v honbě za ziskem vyvážet fekálie pár metrů za domem po dobu přes pět let ? Jak je vůbec možné, že si toho nikdo za tak dlouhou dobu nevšiml nebo neupozornil na to ? Takže nové  důkazy stále přibývají a občané se o případ stále zajímají a ptají se, zda byl pachatel konečně potrestán a zda úřady jsou stále nečinné.......


© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode