Sdělení Okresního státního zastupitelství v Karviné Občanské asociaci - sdružení pro podporu a rozvoj svobodné společnosti

09.01.2011 23:30

Okresní státní zastupitelství v Karviné  pod. č.j. 2ZN 2174/2010 se vyjádřilo k našemu podání ve věci podnětu k prošetření, zda nedošlo k protizákonné volební agitaci a maření průběhu voleb bývalým starostou Rychvaldu Bc.Jiřím Absolonem ve dnech 15. a 16.října 2010.

I když nebyly v první fázi zahájeny úkony trestního řízení ve smyslu ust.§ 158 odst. 3 trestního řádu, bylo OSZ v Karviné postoupeno k projednání v 1. stupni na Krajský úřad Moravskoslezského kraje, Odbor vnitra a krajský živnostenský úřad k dalšímu opatření, kde je možno spatřovat podezření z přestupku podle zák.č.491/2001 Sb. o volbách do zastupitelstev obcí a změně některých zákonů.

Podle sdělení úředníka KÚ MSK není vyloučeno v případě zjištění dalších závažných skutečností při šetření zpětné postoupení věci orgánům činným v trestním řízení. Po obdržení výsledků šetření budeme naše čtenáře informovat.

Už nyní je však patrné, že přes 80 % náhodně dotázaných občanů v průzkumu nevěřilo, že věc bude vůbec někdo šetřit. Možná to je také signálem vyhasnutí něčí moci a podpory a zároveň účinnějšího boje proti korupci.

 

Výbor občanské asociace

 

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode