Výzva k upřesnění nebo poskytnutí nových informací ve věci ovlivňování volebních výsledků Absolonem

13.12.2010 19:07

Vážení občané, pokud jste se setkali v průběhu konání nedávných komunálních voleb ve dnech 15. a 16. října 2010 v Rychvaldě

s případy porušování volebního zákona nebo maření průběhu voleb tak, jak to uvedli ve svém podnětu autoři dopisu (viz článek "Ovlivnil Absolon volební výsledky ve svůj prospěch ?"), žádáme vás o poskytnutí  a upřesnění informací jakoukoli formou.

Protože se k dané věci vyjádřilo již několik občanů, považovali jsme za vhodné věc zveřejnit zvláště v situaci, kdy chce prostřednictvím petice někdo odvolat novou starostku kvůli údajnému nerespektování vůle voličů poté, co nebyl znovuzvolen  bývalý starosta Absolon.

Autoři petice by si měli uvědomit, že právě toto by bylo nemorální a ještě protizákonné, pokud by se prokázalo, že Absolon získal neoprávněným způsobem hlasy navíc. Potom by měl být vyloučen i z řad městského i krajského zastupitelstva, prokázalo by se porušení zákona z jeho strany, což již některá vyjádření občanů naznačují.

Předmětem šetření bude:

- pohyb starosty Absolona co by  kandidáta volební strany ve volebních místnostech a v jejich blízkosti v průběhu voleb,

- poskytování informací Absolonovi z řad členů volební komise přímým kontaktem nebo telefonicky

- předání tvrdého alkoholu členům volební komise před nebo v průběhu voleb

- konzumace alkoholu v průběhu voleb a při sčítání volebních lístků

- dodatečné návštěvy a agitace starších občanů členy volební komise( z hlavně z řad ČSSD) s volebními lístky k   získání  dalších volebních hlasů od občanů doposud nerozhodnutých, nesvépravných apod.

-další jiná zjištění, která mohla ovlivnit volební výsledek  

 

Děkujeme vám za dosavadní podněty.

 

Výbor občanské asociace

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode